İçeriğe geç

Porselen diş kaplama

porselen diş kaplama

Porselen kaplamalar, adı üzerinde porselen malzemeden yapılır. Diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılır ve estetik görünüme önem veren hastalarımız da bu yöntemi tercih eder. Bu kaplamalar estetik görünüm fırsatının yanında ağız fonksiyonlarının tamamının yerine getirilmesi konusunda da avantaj sağlar. Kliniğimizde uzman hekimler eşliğinde bütçenize uygun porselen diş fiyatları bulabilirsiniz!

Porselen kaplama hangi durumlarda ve nasıl uygulanır?

Porselen dişler, hafif ve orta dereceli çapraşık dişlerde, normal dolguyla halledilemeyen çürük dişlerin yerine, belirgin diş kırıkları olduğunda, eksik diş durumlarında ve estetik amaçlar için uygulanır. Bunlardan bir veya birden fazlası durumla karşılaşan hastalarımız, doktorlarıyla beraber işleme karar verir ve tedavisine başlanır. Tedavinin uygulama kısmına da dişlerin gereken şekilde inceltilmesi ile başlanır.

Diş yüzeyini inceltme sonrası kalıp alma işlemi uygulanır. Alınan ölçüler gerekli laboratuvarlara gönderilir ve kaplama yapılmaya başlanır. Diş fonksiyonlarının normal olarak kullanılmaya devam etmesi açısından geçici kaplamalar yerleştirilir. Kalıcı kaplama laboratuvardan döndüğünde dişe konulur ve sorun olup olmadığı kontrol edilir. Yoksa, özel bir yapıştırıcı ile dişe yerleştirilir ve kullanılmaya başlanır.

Porselen diş kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Porselen diş bakımı oldukça önemlidir. Ceviz, fındık gibi sert kabuklu besinleri kesinlikle dişlerinizde kırmamalısınız. Dişlerinizi günde iki kere fırçalamalı, diş ipi ve gargara kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Düzenli doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Uzman bir hekim ve başarılı bir klinik ile, diş kaplama süreciniz sorunsuz ve başarılı geçer. Bunun için birincil adresiniz Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş bölgelerinde hizmet veren kliniğimiz! Üstelik ilk muayeneniz sizlere ücretsiz hediye ediliyor!

Etiketler: